introducció al taller  |  operatiu del taller  |  arxius de vídeo del taller 2016  |  < / code±nowness>  |  castellano  
     
 

Des del seu inici, al voltant de 1995, les tecnologies de vídeo livestream han anat sempre al capdavant del desenvolupament de les tecnologies d'Internet, tot i que la seva implementació ha estat més complexa que altres tecnologies online. Actualment aquest escenari està experimentant un canvi fonamental.

Avui, més que mai, necessitem considerar les tecnologies de vídeo livestream —juntament amb els videojocs i les tecnologies mòbils— com un dels principals impulsors de la innovació cultural.

A partir de l'ús d'aquestes tecnologies i el desenvolupament d'una sèrie de «workflows de creació livestream», LIVEMEDIA planteja durant tres mesos el taller de vídeo livestream Cinemàtiques de la Web per a la creació i realització d'una sèrie d'esdeveniments i interaccions, programes i transmissions de vídeo livestream "live online" des de Fabra i Coats - Fàbrica de Creació de Barcelona. El taller conclourà amb una instal.lació/presentació de les propostes, projectes i intervencions.

El taller s'adreça a persones, organitzacions i col.lectius que treballin en el sector cultural, incloent arts visuals, creació audiovisual i comunicació, arts escèniques, literatura, música i art sonor,i abordarà les tecnologies de vídeo livestream com un mitjà artístic de creació i innovació cultural.

El taller de vídeo livestream Cinemàtiques de la Web es concep des de la perspectiva de:

-   Un espai creatiu per al desenvolupament de formats innovadors de contingut audiovisual i cultural online en     el context de la "societat connectada" emergent.
-   Un espai de trobada intersectorial i intercultural per a la generació de processos, idees, coneixement i el     foment de noves audiències culturals online, transfrontereres i globals.
-   Un acostament a Internet com a espai en construcció on el món audiovisual transcendeix els límits del     cinema o la televisió i permet estendre l'abast de totes les expressions artístiques i culturals.

Els treballs creats al taller poden adoptar el format d'una websèrie en viu, cenyir-se a una única presa cinemàtica o interactiva online, o desplegar-se com una instal·lació de vídeo livestream, la transmissió d'un entorn, d'una escena, una obra d'art, una performance...

A partir dels vectors i les estètiques que les tecnologies de vídeo livestream estan activant — l'emergència d'un règim de mitjans diferent, un nou mode de producció, la rearticulació de l'«espectacular», l'instant omnipresent, l'«efecte realitat» de la interfície — es focalitzarà la construcció d'una «imatge viva» temporal i serial, una imatge en moviment, textual o sonora que "existeix " en el moment en què és transmesa online i accedida per una audiència connectada i transterritorial.

El pols o "mantra de treball" del taller es fa ressò d'una observació del filòsof Fredric Jameson: "Avui patim d'una inhabilitat creixent per imaginar un futur diferent. El que necessitem és una mediació en l'impossible... una imaginació intensa per a un altre estadi que encara no ha arribat".

A més de l'accés a la plataforma de vídeo livestream de Livemedia, les intervencions realitzades durant el taller poden incorporar altres eines de vídeo com Skype, Periscope o Facebook Live, tecnologies de sensors, així com qualsevol imatge CGI presa d'una pantalla d'ordinador. L'àudio serà un element important a prendre en consideració en tots els projectes del taller.

DATA LÍMIT PER A LA PREINSCRIPCIÓ I SOL.LICTUD DE PARTICIPACIÓ: DILLUNS 2 DE OCTUBRE

Les persones, organitzacions i col.lectius interessats hauran d'enviar el seu currículum i un breu escrit de motivació a livemedia@lab-livemedia.net (assumpte: TALLER LIVESTREAM FiC) esmentant breument: alguna referència cultural (contemporània o no), una idea o proposta de realització o àmbit d'interès que suggereixi l'enunciat del taller, l'equip audiovisual, digital o informàtic de què es disposa, i qualsevol altre tipus d'equip o material susceptible de ser integrat (instruments sonors o musicals, tot tipus d'attrezzo, il·luminació...).

Sessió introductòria especial al juliol per aquells participants inscrits abans de finals de juny.

Llengües: català, castellà, anglès.

Despeses d'inscripció un cop confirmada la participació: 80 €.

Per a més informació i contacte:livemedia@lab-livemedia.net y http://www.lab-livemedia.net

Organitza: Livemedia i Fabra i Coats - Fàbrica de Creació de Barcelona

Direcció: Mariade Marias i Andrew Colquhoun, Livemedia.

Dates i horaris del taller: del 06 de octubre al 16 de desembre de 2017, divendres de 17.00 a 20.30h i dissabtes de 12.00 a 16.00h

Presentació pública: dimecres 13, dijous 14 i divendres 15 de desembre de 2017.