ESTUDI DE VÍDEO LIVESTREAM: CINEMÀTIQUES DE LA WEB                                                  [versión castellano]

L'Estudi de Vídeo Livestream - Cinemàtiques de la Web es proposa capacitar, investigar i donar accés a una gama de plataformes i tecnologies de vídeo livestream que inclouen càmares de vídeo de 360º 4K i 180º 3D així com tecnologies d'àudio esfèric "ambisònic".Operatiu des de 2016 a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona, l'Estudi investiga i articula nous paràmetres de creació, llenguatges audiovisuals, estratègies de transmissió i modes d'exposició amb un conjunt de tecnologies i eines associades amb vídeo livestream en conjunció amb altres tecnologies de comunicació mòbil.

L'Estudi s'adreça a artistes, creadors, agents culturals, organitzacions i col.lectius que treballin en el sector cultural, inclouent arts visuals, creació audiovisual i comunicació, arts escèniques, literatura, música i art sonor, així com altres àmbits socials i humanistes.

L'Estudi articula la base de formació i investigació a partir del marc de treball "CONTINGUT ORIGINAL – PLATAFORMA ONLINE – DISTRIBUCIÓ/NETWORK" abordant les tecnologies de vídeo livestream com un mitjà de creació i innovació cultural.

L'ESTUDI DE VÍDEO LIVESTREAM - CINEMÀTIQUES DE LA WEB es concep des de la perspectiva de:

Un espai creatiu de formació per al desenvolupament de formats innovadors de contingut audiovisual i cultural online en el context de la "societat connectada" emergent.
Un espai de trobada intersectorial i intercultural.
Un acostament a Internet com a espai en construcció que permet estendre l'abast de totes les expressions artístiques i culturals.


Per orientar el treball realitzat a l'Estudi, aquest any es proposa la realització d'un "vídeo assaig live online".

EL VÍDEO ASSAIG LIVE ONLINE

El rol del VÍDEO ASSAIG LIVE ONLINE és proporcionar una estructura que focalitzi i vinculi diferents idees, imaginaris, iniciatives culturals i intervencions artístiques. En aquest sentit es concep com un format mediador que respon a la ubiqüitat de la connectivitat i manifesta un nou imaginari de l'entorn de vida contemporani.

El VÍDEO ASSAIG LIVE ONLINE es presenta com una seqüència/muntatge realitzada en directe, connectada i interactiva que reflecteix, narra i transmet les cultures, iniciatives i diversitat de la ciutat. Es presenta com una estructura oberta per entendre, relacionar i actualitzar el potencial audiovisual online en relació a la "cultura digital" com un tema transversal.

Estructura bàsica de treball de L'ESTUDI DE VÍDEO LIVESTREAM - CINEMÀTIQUES DE LA WEB

L'organització coordinarà amb els participants entre deu i dotze sessions de treball de quatre hores entre juliol i la primera setmana de desembre 2019.

Es proposen dues sessions introductòries al juliol (dijous 4 i dijous 11 de juliol) sobre el concepte i creació del "vídeo assaig live online" per donar el màxim de temps d'elaaboració d'idees.

A partir de la segona quinzena de setembre les sessions es desenvoluparan entre dijous i dissabte acordant els horaris amb els participants.

L'Estudi conclourà amb una presentació a Fabra i Coats com a part de l'esdeveniment CODE±NOWNESS http://www.codenowness.online/ (11 i 12 de desembre 2019).

L'Estudi està conduït per  Maria Escobedo i Andrew Colquhoun, directors de Livemedia, productors culturals i artistes audiovisuals, amb una llarga trajectòria nacional i internacional en la creació interdisciplinària en el camp de vídeo livestream, xarxes d'interacció i vídeo online.

DATA LÍMIT DE SOL·LICITUD DE PARTICIPACIÓ: 2 DE JULIOL DE  2019

Les persones, organitzacions i col.lectius interessats hauran de posar-se en contacte amb Livemedia enviant un breu currículum i un breu escrit de motivació a livemedia @ lab-livemedia punt net (assumpte: ESTUDI CINEMÀTIQUES DE LA WEB).

Llengües: català, castellà, anglès.

Despeses d'inscripció un cop confirmada la participació:
80 €

Per a més informació i contacte: livemedia @ lab-livemedia punt net i http://www.lab-livemedia.net.

Organización: LIVEMEDIA

Lloc: Fabra i Coats - Fàbrica de Creació de Barcelona (a confirmar).

Dates i horaris:

Primer període: dijous 4 i 11 de juliol de 18:00h a 21:00h.
Segon període: 19 de setembre - 14 de desembre (en horaris acordats amb els participants entre dijous i dissabtes).

Presentació pública en el marc de l'esdeveniment </CODE±NOWNESS>: dimecres 11 i dijous 12 desembre 2019.