ESTUDI DE VÍDEO LIVESTREAM: CINEMÀTIQUES DE LA WEB                                                  [versión castellano]

Organitzat per LIVEMEDIA, l'Estudi de vídeo livestream – CINEMÀTIQUES DE LA WEB es planteja com un espai creatiu de formació i investigació, orientat a les arts escèniques, cultura digital i a la creació audiovisual online, en viu i en directe.

DATA D'INICI: 26 DE SETEMBRE DE 2019
DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ: 17 DE SETEMBRE




Operatiu des de 2016 a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona, l
'Estudi proposa investigar, articular i crear projectes i propostes artístiques que incorporin el mitjà de vídeo livestream, donant accés a una gama de plataformes online i tecnologies incloent càmeres de vídeo així com tecnologies de 360º i àudio esfèric ambisònic.

L'Estudi s'adreça a creadors escènics, directors, dramaturgs, artistes i col·lectius que treballin en les arts escèniques, arts visuals, cinema, literatura, art sonor, així com àmbits socials.

L'Estudi articula la base de formació i investigació a partir del marc de treball "CONTINGUT ORIGINAL – PLATAFORMA ONLINE – DISTRIBUCIÓ/NETWORK" abordant les tecnologies de vídeo livestream com un mitjà de creació i innovació cultural.

L'ESTUDI DE VÍDEO LIVESTREAM - CINEMÀTIQUES DE LA WEB es concep des de la perspectiva de:

Un espai creatiu de formació per al desenvolupament de formats innovadors de contingut audiovisual i cultural online en el context de la "societat connectada" emergent.
Un espai de trobada intersectorial i intercultural.
Un acostament a Internet com a espai en construcció que permet estendre l'abast de totes les expressions artístiques i culturals.


Per orientar el treball realitzat a l'Estudi, aquest any es proposa la realització d'un "vídeo assaig live online".

EL VÍDEO ASSAIG LIVE ONLINE

El rol del VÍDEO ASSAIG LIVE ONLINE és proporcionar una estructura que focalitzi i vinculi diferents idees, imaginaris, iniciatives culturals i intervencions artístiques. En aquest sentit es concep com un format mediador que respon a la ubiqüitat de la connectivitat i manifesta un nou imaginari de l'entorn de vida contemporani.

El VÍDEO ASSAIG LIVE ONLINE es presenta com una seqüència/muntatge realitzada en directe, connectada i interactiva que reflecteix, narra i transmet les cultures, iniciatives i diversitat de la ciutat. Es presenta com una estructura oberta per entendre, relacionar i actualitzar el potencial audiovisual online en relació a la "cultura digital" com un tema transversal.

Estructura bàsica de treball de L'ESTUDI DE VÍDEO LIVESTREAM - CINEMÀTIQUES DE LA WEB

L'organització coordinarà amb els participants entre deu i dotze sessions de treball de quatre hores entre setembre i la primera setmana de desembre 2019.

Es proposen dues sessions introductòries al juliol (dijous 4 i dijous 18 de juliol) sobre el concepte i creació del "vídeo assaig live online" per donar el màxim de temps d'elaboració d'idees.

L'Estudi conclourà amb una presentació a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació, com a part de l'esdeveniment CODE±NOWNESS http://www.codenowness.online/ (11 i 12 de desembre 2019).

L'Estudi està conduït per Maria Escobedo i Andrew Colquhoun, directors de Livemedia, productors culturals i artistes audiovisuals, amb una trajectòria de 20 anys desenvolupant projectes connectats i online a nivell nacional i internacional, en el camp de la creació escènica (http://www.teatrevirtual.net), la investigació de vídeo livestream, cultura digital i cultura per al desenvolupament.

DATA LÍMIT DE SOL·LICITUD DE PARTICIPACIÓ: 17 DE SETEMBRE DE 2019

Les persones, organitzacions i col.lectius interessats hauran de posar-se en contacte amb Livemedia enviant un breu currículum i un breu escrit de motivació a livemedia @ lab-livemedia punt net (assumpte: ESTUDI CINEMÀTIQUES DE LA WEB).

Llengües: català, castellà, anglès.

Despeses d'inscripció un cop confirmada la participació:
80 €

Per a més informació i contacte: livemedia @ lab-livemedia punt net i http://www.lab-livemedia.net.

Organització: LIVEMEDIA

Lloc: Fabra i Coats - Fàbrica de Creació de Barcelona.

Dates i horaris:

26 de setembre - 14 de desembre (en horaris acordats amb els participants entre dijous i dissabtes).

Presentació pública en el marc de l'esdeveniment </CODE±NOWNESS>: dimecres 11 i dijous 12 desembre 2019