Introducció  |  En Procés - 18/19.03.2016  |  En Procés - 6.05.2016  |  Microvídeos - 18/19.03.2016  |  Microvídeos - 6.05.2016  
     
 

EN PROCÉS: 18/19.03.2016

FABRA I COATS - FABRICA DE CREACIÓ DE BARCELONA


http://fabraicoats.bcn.cat/ca/node/816

"Els propers dies 18 i 19 de març Fabra i Coats - Fàbrica de Creació obre les portes amb motiu d’En Procés, la mostra d’artistes residents en la qual es presenten al públic els projectes que s’han desenvolupat a la fàbrica durant els últims mesos.

Els protagonistes d’aquesta edició seran Eulàlia Garcia Valls, Juan Antonio Cerezuela, Natalia Carminati, Didógenes, Els malnascuts de la Sala Beckett i La Grieta. Quatre propostes d’arts visuals i dues d’arts escèniques que permetran viure de ben a prop la diversitat d’artistes i continguts que caracteritzen el dia a dia de la fàbrica de creació.

A Eulàlia Garcia Valls sempre l’ha inquietat saber per què el sistema de l’art funciona tal i com ho fa. En projectes anteriors ha examinat els conceptes d’autoria i autoritat de l’artista, i també la individualitat original de l’obra d’art. Ara, amb Sometimes it is misplayed, l’artista pretén investigar sobre l’exposició i la recepció en l’art, repensant el format expositiu mateix, el sentit d’exposar i la funció de les exposicions, però, abans que res, preguntant-se què és el que entenem com a dispositiu expositiu.

Mitjançant la recopilació de documents personals oblidats a les papereres d’ordinadors d’ús públic, Arxiu sobre la privacitat pública, del col·lectiu Didógenes, pretén qüestionar la inconsciència popular que hi ha entorn del que es llença inconscientment pel fet que es tracta d’una cosa virtual, no tangible.

Cadena alimentària, de Natalia Carminati, és un projecte de recerca i creació que fa servir diversos mitjans visuals i sensorials per proposar un recorregut a través de l’espècie humana com a cadena de baules en les quals l’objecte modela i domina el subjecte.

La companyia La Grieta present “Amor Caninus, una peça que forma part de l’espectacle Cuando éramos Lemmings, una obra de ritme trepidant i tombs inesperats, carregada d’atmosferes inquietants i sensacions visuals que plasmen els afers de la vida moderna i quotidiana d’una manera íntima, intel·lectual, poètica i espiritual.

Amb el seu projecte I Wish I Was Warhol But I'm Just an Unknown Artist, Juan Antonio Cerezuela reflexiona sobre la invisibilitat de molts artistes en l’actualitat, l’abisme existent entre el procés de creació i producció de l’artista i el mercat i el consum de l’obra artística que introdueix l’artista en el circuit professional de l’art.

Captius és un projecte de reflexió constant al voltant del concepte d'alienació, una paradoxa infinita. Captius és jugar moltes hores a la Play, empassar-se anuncis de colònies, rentadores, productes de neteja, cotxes i preservatius. Captius és tallar les fulles a una planta, arrencar ales a una mosca, mirar sense ser vist o cridar sense que ningú et senti. Captius és Malnascuts 4, una companyia de teatre jove i de creació reunida per Els malnascuts de la Sala Beckett.

Gràcies a la col·laboració amb el projecte LIVEMEDIA, les dues jornades d’En Procés es podran seguir en directe a través de la nostra web. L’emissió començarà una hora abans de l’inici oficial de l’esdeveniment amb entrevistes als artistes participants i imatges del com-s’ha-fet del muntatge expositiu."