Avui més que mai necessitem considerar les tecnologies de vídeo livestream — al costat de les tecnologies mòbils i dels videojocs — com un dels principals impulsors de la innovació cultural.

L'esdeveniment </CODE±NOWNESS> respon al potencial actual de les tecnologies de vídeo livestream y vídeo online como un motor d'innovació cultural i com un mitjà online per a la creació i producció de la cultura. Impulsat per Livemedia, </CODE±NOWNESS> vol establir un escenari d'innovació, construcció i reflexió que pugui propiciar i assistir al desenvolupament d'usos creatius i culturals de les tecnologies de vídeo livestream.

Els dos components principals de l'esdeveniment són:

Una sèrie de WORKING SESSIONS Q&A realitzades en col.laboració amb la Fundació Mobile World Capital Barcelona http://mobileworldcapital.com/ i l'Acadèmia del Cinema Català http://academiadelcinema.cat/ca/, i la instal.lació WORKFLOW LIVESTREAM dels projectes desenvolupats durant 2017 a Fabra i Coats-Fàbrica de Creació al taller Cinemàtiques de la Web.

WORKING SESSIONS Q&A

L'objectiu de les Working Sessions Q&A és avançar en com pensar la creació audiovisual i cultural des de la perspectiva del cinema, les arts, les tecnologies mòbils i usos contemporanis de vídeo online.



Dimecres 13 de desembre, 18:00h

Construccions del post-cinemàtic.
La creació de contingut audiovisual fora de la pantalla cinemàtica. L'emergència d'un nou règim de mitjans connectats i un nou mode de manufacturar i articular la realitat de les imatges en moviment.

Amb: ARNAU GIFREU, productor i realitzador de projectes interactius, audiovisuals i transmèdia [http://www.agifreu.com] i PACO POCH, productor i distribuïdor de cinema, fundador de Mallerich Films [http://www.pacopoch.cat].

Dijous 14 de desembre, 18:00h

El fenomen de vídeo online. Una nova configuració de l'espai social, cultural i narratiu.

Amb: JUANJO VILLALBA, coordinador TV & Vídeo de VICE España [http://www.juanjovillalba.com/abouthttps://www.vice.com/es] i BERTA SEGURA, analista de tendències (millennials, Z’s i alphas) i fundadora de l'agència D-Mentes [http://www.dmentes.com].

Divendres 15 de desembre, 18:00h

Innovació digital i audiovisual en el context de la societat de la interfície. La rearticulació de l'experiència viscuda, connectada i online a través de la interfície audiovisual.

Amb: JOSEP MARIA CATALÀ DOMÈNECH, Catedràtic de Comunicació Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona, autor i crític dels mitjans. [http://josepmariacatala.com].

WORKFLOW LIVESTREAM



Una exposició oberta al descobriment, el diàleg i la participació en un espai on les interfícies audiovisuals de vídeo livestream es materiatzen simultàniament en l'entorn online i offline.

A partir de l'1 de desembre es podrà seguir del desenvolupament dels workflows vídeo livestream a http://www.codenowness.online.

La instal.lació WORKFLOW LIVESTREAM (13, 14, 15 de desembre) s'obre al públic a Fabra i Coats-Fàbrica de Creació des de les 17:30h, amb presentacions, performances i transmissions de vídeo livestream a partir de las 19.30h.

TEMPOREALITIES [Emma Mussoll amb la col.laboració de William Inhyuk des de Los Ángeles]



La simultània combinació de diferents espais i temps és el punt de partida d'una nova meta-temporalitat única, real i imprevisible que explora i construeix TEMPOREALITIES. Una realitat on la ficció i la no-ficció, la imatge filmada i la imatge transmesa en viu, la escena, la dramatúrgia i l'assaig es multipliquen i alteren en un passat i present en dissolució.

Assistència de realització: Leticia Rodríguez Alvárez, Martí Alonso i Marta Gómez.

SAND WALK [Natalia Carminati]



SAND WALK está inspirada en l'obra Water Walk, una performance sonora que John Cage realitzà en directe per al programa de televisió I’ve Got a Secret en 1960. Portant-la a la nostra contemporaneïtat, SAND WALK es realitzarà en la instal.lació/plató de </CODE±NOWNESS> davant d'un públic presencial i per a Internet.

POSTCINEMATIC FEAST [SER COMIDA] <1> Y <2> [Matilde Obradors]



Dues performances livestream sobre el menjar i ser comida [menjar/menjada].

Tracten de la nostra relació amb el menjar i la cultura del que és comestible. El consum, els hàbits, el ritual, el desig i el cos. Una reflexió post-cinemàtica sobre el que significa menjar carn, el tracte denigrant que pateixen els animals a la ramaderia industrial, la contaminació de la mar, les patents de llavors, la fam...

Càmera mòbil i assistència de producció: Adriana Pons i Xènia Provins.

ESCRIURE MOLA: THE LIVE WRITING SHOW
 [Marcos Xalabarder i escrituraenvivo.org]



Un programa per Internet dedicat a la escriptura creativa i que defensa la idea que escriure és guai, cool, atractiu.

ESCRIURE MOLA: THE LIVE WRITING SHOW mostra com es produeix la creació literària, reflexionant al mateix temps sobre els processos creatius que segueixen els escriptors i repassant tot tipus d'eines i tècniques creatives.

Amb més de 400 esdeveniments organitzats de Jam i Slam d'escriptura, Escritura en Vivo explora ara el repte de compartir i transmetre al món per Internet el fruit d'aquesta experiència.

Amb la participació dels escriptors: Dédalo Ignacio Borraz (presentador), Gemma Solsona, Miguel Espigado (des de Madrid), el duet poètic i musical ESTAF format per Iñaki C. Nazabal i Petra Llopart, Ale Oseguera, Juan Pablo Ruiz i Laia Terrón, directora del Laboratori de Lletres.

Escola de Cinema Bande À Part [Carlos Dorta, David Cañadell i Santi Moisés Alvárez Monteserín] 



Una instal.lació que integra vídeo livestream en 360º, dispositius mòbils, escenes a Periscope, preses cinemàtiques amb la plataforma Livemedia... Al centre una figura antropomòrfica amb quatre caps, rodejada de quatre punts de visionat, un d'ells composat per 12 iPads. Dels seus ulls pengen peses i VR Goggles. Les orelles estan escampades per terra. Tot plegat una metàfora del laberint audiovisual, de l'escolta i la mirada contaminades, bombardejades, fins al punt que els ulls ens pesen i les orelles s'ens cauen...

Amb les intervencions:

QUERELLA CATÒDIC-PLASMÀTICA

MIRA'M: Escenes que barregen vídeo livestream i el clàssic format de realitzar material cinematogràfic per reflexionar sobre la nova addicció a les xarxes socials: ser influencer.

LIVE LIFE VIEW: Sortir al carrer amb la càmera del mòbil connectada online, passar-la i transmetre trobades fortuïtes. Construir petites constel.lacions de mirades i persones, un mosaic d'enteniments.

Amb la participació de: Escola de Cinema Bande À Part [http://www.bandeapart.org] i Fine.sets [www.finesets.com]



Totes les activitats de CODE±NOWNESS són transmeses live online en aquesta web http://www.codenowness.online i altres plataformes de vídeo livestream.

Totes les activitats de CODE±NOWNESS són gratuïtes.

Contacte: livemedia @ lab-livemedia punto net | https://twitter.com/livemedia











POSTCINEMATIC FEAST [SER COMIDA] <1> Y <2>

Matilde Obradors


Dos performances livestream sobre comer y ser comida.

Traten de nuestra relación con la comida y la cultura de lo comestible. El consumo, los hábitos, el ritual, el deseo y el cuerpo. Una reflexión postcinemática acerca de lo que significa comer carne, el trato denigrante que sufren los animales en la ganadería industrial, la contaminación del mar, las patentes de semillas, el hambre...

La performance <1> se ubica en el bosque.

Acción: Un bodegón a modo de los del s.XVII en el que conviven el ser humano, las frutas y los animales muertos.
Workflow: Una cámara fija y dos smartphones transmitirán en directo y veremos diferentes puntos de vista y calidades de imagen de una misma acción.

La performance <2> se ubica en la cocina de Fabra i Coats.

Acción: Plasma el hábito de vestirnos elegantes para comer cadáveres. Convivimos con ellos, los cuidamos, los refrigeramos… De pie frente a una mesa de trabajo, descuartizo y empaqueto alimentos para su mejor conservación y presentación al servirlos. A lo largo de este proceso cosmético, mantengo un soliloquio con los alimentos.
Workflow: La performance <2>  combinará el directo en la cocina de Fabra i Coats, la transmisión por Internet desde la plataforma de Livemedia y la proyección de la transmisión en la instalación/plató de </CODE±NOWNESS>.

Cámara móvil y asistencia de producción: Adriana Pons y Xènia Provins.





Català   /  Castellano   /   English   


CODENOWNESS - LIVEONLINE

Introducció

Working Sessions Q&A

CONSTRUCCIONS DEL POST-CINEMÀTIC

EL FENOMEN DE VÍDEO ONLINE
INNOVACIÓ DIGITAL I LA SOCIETAT DE LA INTERFÍCIE

instal.lació plató : Workflow Livestream

Temporealities
Sand Walk
PostCinematic Feast [ser comida]
Escriure Mola: The Live Writing Show
Escola de Cinema Bande à Part


CODENOWNESS 2019
CODENOWNESS [BCN MWeek 2019]
CODENOWNESS 2018


CINEMÀTIQUES DE LA WEB 2016